CAFE ZANZIBAR BED AND BREAKFAST & UTTERS RÖKERI
CAFE ZANZIBAR BED AND BREAKFAST & UTTERS RÖKERI

Om Annelie Utter & NaturResor

[column col=”2/3″]

Annelie Utter är en pionjär inom ekoturism i Sverige. Hon är en väl ansedd researrangör, expeditionsledare och naturfotograf.
Hon tar med sig ett begränsat antal gäster på sina exklusiva resor till de viltrikaste platserna i världen. Hon har som mål att bygga en turism med utgångspunkt i en hållbar utveckling. En viktig del i hennes arbete är att se efter lokalbefolkningens välbefinnande då det är förutsättning för att bevara de hotade djuren och områdena de lever i.
Annelie har under flera år suttit i styrelsen för Svenska Ekoturismföreningen. 2001 mottog hon priset som Sveriges bästa ekoturistarrangör:

Motivering

NaturResor Annelie Utter har under en rad år etablerat sig som ett riktigt föregångsföretag vad gäller att utveckla en äkta, hjärtinnerlig och mycket miljömedveten natur- och kulturturism på en rad olika resmål i världen.På hennes resor möter man bygdens folk och natur på ett värdigt och naturligt sätt, och arrangemangen spetsas med kulinariska övningar i hög klass, med fina råvaror från trakten.

– Hon ordnar Gör-go ekoturism helt enkelt!

Staffan Widstrand

2013 blev Annelie den i världen som har flest betalande besök hos bergsgorillorna i Uganda med hela 50 gånger.
Annelie är en erfaren naturfotograf och hon är ansluten till bildbyrån Scanpix. 2014 valdes hon in i Naturfotograferna, en förening för Sveriges främsta naturfotografer. Många av hennes bilder finns i Tjuvkil för beskådan, om de inte hänger på någon annan utställning. Hon är en flitigt anlitad föredragshållare och även då spelar hennes bilder en stor roll. Annelie har ett flertal gånger medverkat i tv och radio, bland annat i Mitt i Naturen, Leva Livet och Vetenskapsradion. Sedan 2011 ägnar hon sig åt naturfilm och är nu förberedande medlem i Naturfilmarna.

[/column]

[column col=”1/3″]Annelie01

[/column]

Translate »